2013-09-09 12:43:13• hírek • Póti Orsolya

Őszi feltöltődés a Kakastaréjon

A hétvégén újabb gyalogtúrán vehetnek részt a kirándulások, gyalogtúrák szerelmesei. A szatmári természetjárók ezúttal a Gutin-hegységbe szerveznek kirándulást.

Nincs is jobb dolog annál, ha egy hétvégi napot a szabadban tölthetünk. Vadady-Filep Gyula újabb gyalogtúrára invitálja a kirándulni vágyókat szeptember 15-én, vasárnap.

A túrát a Gutin-hegységben szervezik, melynek kiszemelt csúcsa a Kakastaréj. A hegycsúcs 1438 méteres magasságával a természet gyönyörű ékessége, egy kakas taréjához hasonlítható bazaltos-andezites sziklafal. Hossza mintegy 200 méter, a Máramarosi-medence felőli része pedig eléri a 150 méteres magasságot.

A kirándulók elé innen csodálatos panoráma tárul. Szép időben teljes rálátás nyílik a Máramarosi-medencére. Északon az Ukrán Kárpátok, Máramarosi-havasok, keleten a Radnai-havasok, délen a Láposi-hegység, a Cibles, nyugaton pedig a Feketehegy (Mogosa) és a Rozsály látható.

A kirándulás programja:


Indulás Szatmárnémetiből vonattal 7 óra 40 perckor egészen Nagybányáig, onnan pedig előrendelt busszal a Pintye-fogadóig. A fogadótól körülbelül nyolc kilométeres gyalogtúra következik, melynek végén 500 méter sziklás terep várja kirándulókat. Visszaindulás a Pintye-fogadótól körülbelül 17.30 órakor, Szatmárnémetibe érkezés 21.45 órakor várható.

A mikrobusz ára oda-vissza 20 lej/fő. Mivel a buszt előre le kell foglalni, ezért a kirándulni vágyókat arra kérik, jelentkezzenek szerdán késő délután 17.00-18.00 óra között a Szamos áruház előtti rendezvénytéren, a Corneliu Coposu sétányon a fent említett viteldíjjal.

A bővebb információért érdeklődjenek Vadady-Filep Gyulánál, a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: